Festival bylin přitáhl několik stovek návštěvníků

Opava – Více než tři stovky návštěvníků přilákal první ročník Festivalu oslavy bylin, který uspořádal 4. srpna v Opavě spolek Jsme Yggdrasil.

Mezi stovkami návštěvníků, kteří v průběhu celého dne přicházeli do Sadů Svobody v centru Opavy, se objevili nejen Opavané, ale také hosté z Ostravy, Nového Jičína, Bruntálu, Brna, Prahy a dalších měst České i Slovenské republiky. Festival nabídl lidem prakticky vše, co si dovedete ve spojení s bylinkami představit: ochutnávky bylinných čajů, výrobu bylinných mastí, olejů a placek, „poznávačku“ bylin sušených i čerstvých, sázení bylin, ale také relaxaci v léčivé pyramidě nebo veršování s bylinkami a malování kola roku. Ve stáncích se pak za partnery prezentovala firma Oxalis, místní i regionální firmy z Opavska, ale také Ostravy, Bruntálu, Novojičínska a dalších míst. Skvělé občerstvení s bylinami zajistily firmy Bobaja a Květ lotosu. Nechyběl ani pojízdný stánek Máma mele kafe. Návštěvníci festivalu hojně využili také možnost zúčastnit se hned několika workshopů či přednášek v altánku na Ptačím vrchu.  Hlavní blok programu ukončil Rituál Kola roku. O večerní program festivalu se postarala hudební skupina Botanyk a v závěru roztančil několik desítek vytrvalců workshopem salsy taneční mistr Martin Svetlánský.

 

 „Festival měl hojnou účast a velmi pozitivní ohlasy. Jsem ráda, že se nám podařilo hned při prvním ročníku festivalu vytvořit tak krásnou atmosféru a zprostředkovat pěkné zážitky, které v účastnících, věřím, budou ještě dlouho rezonovat. Už teď se těším na další společné setkání, nejpozději na příštím ročníku festivalu,“ řekla o festivalu jeho hlavní pořadatelka Renáta Jahodová.

Program festivalu

Mapa festivalu

About the author: admin